Terugblik opening Reparatiekamer

Gezelligheid en hard werken gaan samen tijdens eerste reparatiekamer.Reparatiekamer

Het was een gezellige drukte tijdens de eerste reparatiekamer op 9 april.
Bij de reparatiekamer kunnen wijkbewoners hun kapotte spullen brengen om samen met vrijwillige deskundigen de reparatie te doen. De reparaties zijn gratis; eventuele onderdelen moeten wel zelf worden aangeschaft.
Tijdens deze eerste middag liepen belangstellenden in en uit. De een kwam iets ter reparatie aanbieden en een ander kwam gewoon even kijken wat dit nu weer voor activiteit was in het Liviogebouw. Iedereen kreeg een kopje koffie en kon hier en daar een praatje maken. Maar het belangrijkste was natuurlijk het repareren van het kapotte item. Dat liep gesmeerd. De technici repareerden onder andere een lamp, een antiek theelichtje en een koffiemachine. De heren konden dan ook over allerlei gereedschap beschikken en iedereen kon huiswaarts keren met een gerepareerd item dat nu niet weggegooid hoefde te worden. Bovendien had men weer iets geleerd over hoe je eenvoudig iets kunt repareren.
Ook bij de dames van de kledingherstel liepen de werkzaamheden goed door. Een rok of pantalon die korter moest? Naadjes los? Kom maar op. Er werd druk getornd en genaaid tijdens een gezellig praatje en een kopje koffie. Sommigen hadden zelf al het nodige voorbereidende werk gedaan, wat zorgde voor een snelle doorstroom. Slechts een enkeling kon niet geholpen worden omdat de reparatie te omvangrijk was. Maar die werd doorverwezen naar een goedkoop adresje.
Al met al was dit een positieve start van dit nieuwe initiatief.
Heeft u ook iets te repareren? Kom dan naar de volgende middag van de reparatiekamer op dinsdag 7 mei of 4 juni tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Voor de vrijwilligers is het wel prettig wanneer de aangeboden kleding schoon is.

De Reparatiekamer is een samenwerkingsproject van Livio, Power, Wijkraad en de Alifa Burenhulpdienst.
Adres: Livio • Schorpioenstraat 33 • 7521 HN • Enschede • 06 5344 3109
Wilt u meewerken in de Reparatiekamer?
We zoeken nog vrijwilligers die een beetje technisch zijn of goed overweg kunnen met naald en draad.