Op de koffie bij Power Twekkelerveld.

Een tijdje geleden fietste ik vanuit de Maanstraat de Zonstraat in en ik zie voor de ingang van de Opstandingskerk een bord staan met de tekst: Welkom bij Power de koffie of thee staat klaar. De eerste gedachte die bij opkomt is zou in een van de recreatieruimten van deze kerk een fitnesscentrum hebben gevestigd. Ik ging naar binnen met de gedachte een kopje koffie te drinken met een aantal gespierde wijkgenoten, maar trof een groep vergaderende dames en een heer aan. Het was dinsdagmorgen en dan vind er bij Power wekelijks werk/activiteitenoverleg plaats. Nadat ik mij had voorgesteld, schoof ik ook aan tafel en kreeg natuurlijk een kop koffie voorgeschoteld. Ik kwam met Karin en Alicia in gesprek en mijn eerste kernvraag was natuurlijk wie en wat is Power? Power wil door activiteiten wijkbewoners met een uitkering van de bank halen door een zinvolle tijdbesteding aan te bieden. Zeg maar mensen die ver van het werk staan en thuis zitten, weer te activeren een zinvolle tijdbesteding op te pakken wat voldoening schept en hun weer in een normaal dagritme brengt.

Pages: 1 2